Balesetekkel folytatódott a hét

2021. május 05. 09:58

A Tűzoltók Napján műszaki mentésből akadt több.

Már kora reggel vonulnia kellett a jászárokszállási önkormányzati tűzoltóknak. A város Kossuth Lajos utcájában két autó karambolozott, az egyik az árokban állt meg. A járművekben csak a sofőrök utaztak, akik nem voltak beszorulva. A tűzoltók mindkét gépkocsit áramtalanították.

Néhány órával később, még délelőtt egy szerszámgépeket szállító kamion ütközött egy személygépkocsinak a 44-es számú főúton, Kunszentmártonnál. Az esethez a település hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a személyautót áramtalanították, majd drótkötéllel levontatták az úttestről.

Délután újfent Jászárokszállásról érkezett bejelentés, mely szerint egy Móczár Andor téri társasház kéménye veszélyesen megdőlt. A helyi önkormányzati, valamint a jászberényi hivatásos tűzoltók magasból mentővel jutottak fel a tizenöt méter magasságban lévő kéményig, amit visszabontottak.

A kenderesi Magyar úton már három kigyulladt körbála okozott problémát. A lángok belekaptak a közelben álló melléképület tetejébe is. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a lakók két kerti slaggal megkezdték az oltást, a munkát az egység egy vízsugárral fejezte be.

A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóknak is akadt dolguk. Ők a Fegyvernek és Kenderes közötti útra vonultak, ahol egy személyautó a tetejére borult. Az egység kiemelte a sofőrt a járműből, majd a gépkocsit kerekeire állította, áramtalanította és felhelyezte az autómentőre.

Fotó: Jászárokszállás ÖTP, Kisújszállás ÖTP