Hírek aloldal fejlécképe

Jász-Nagykun-Szolnok MKI hírek

Kigyulladt egy műhely Törökszentmiklóson 2022. december 08.

A lángok két autót is károsítottak.

Decemberben is tűzvédelmi teszt 2022. december 05.

December 1-től elérhető a katasztrófavédelem harmincadik tűzvédelmi tesztje. Az online kvízben szereplő kérdések ezúttal a karácsonyi és szilveszteri időszakra fókuszálnak. A tesztkérdések a fényfüzérek, lakásdíszek, és pirotechnikai eszközök biztonságával foglalkoznak. Az ajánlások az otthonok tűzvédelmével, a gyertyák, mécsesek, csillagszórók elhelyezésével foglalkoznak, és kitérnek a szilveszteri tűzijátékok használatának kérdéskörére is.

Két megyei tűzoltóságot ismert el a területi védelmi bizottság 2022. november 30.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Védelmi Bizottság szerdán adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Védelméért Emlékplakettet. Az elismerést ebben az évben a megye két tűzoltó-parancsnoksága kapta meg.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk! 2022. november 24.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és világítunk. Hamarosan meggyújtjuk az adventi koszorún lévő gyertyákat, különböző fényfüzérekkel díszítjük fel az otthonunkat, ezek tűzveszélyesek lehetnek.