Hírek aloldal fejlécképe

Jász-Nagykun-Szolnok VMKI hírek

12 vármegye 297 településén folytatódik a szúnyoggyérítés 2024. július 22.

A héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A kifejlett szúnyogok elleni földi védekezés a Szigetközben, a Dunakanyarban, a Tisza-tónál, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén folytatódik. A héten pótolják a szeles időjárás miatt Békés vármegyében elmaradt múlt heti kezeléseket is. A platós gépjárművekről végzett permetezést az esti, éjszakai órákban hajtják végre. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás 2024. július 18.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig fenntartja a hőségriasztást, azonban harmadfokról másodfokra módosítja.

Közel 13 millió forinthoz jutottak a vármegyei önkéntes tűzoltók 2024. július 17.

Főigazgatói döntés alapján 2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 19 önkéntes tűzoltó egyesülete jutott forráshoz ebből az összegből, összesen mintegy 13 millió forint értékben.

444 településen és 6 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés 2024. július 15.

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében, összesen 86 ezer hektáron lesz a héten szúnyoggyérítés. A következő napokban Komárom térségében, Budapest érintett kerületeiben, a Csepel-sziget, Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács térségében, továbbá a Dráva mentén, a vízpart közeli településeken lesznek kezelések. Ezen kívül Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegye számos településén várhatóak földi kémiai beavatkozások. A nagy hőségre tekintettel légi kémiai kezelésekre továbbra sem kerül sor, mivel az csak a napnyugtát megelőzően kivitelezhető, amikor a meleg miatt még alig repülnek a szúnyogok. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.