Hírek aloldal fejlécképe

Jász-Nagykun-Szolnok MKI hírek

Díjazták a fiatal alkotókat 2022. május 25.

Lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatának megyei fordulója, melynek díjait május 25-én adták át Szolnokon.

Hét megye 252 településen lesz szúnyoggyérítés a héten 2022. május 23.

A héten 4 Bács-Kiskun, 65 Borsod-Abaúj-Zemplén, 3 Hajdú-Bihar, 6 Heves, 42 Jász-Nagykun-Szolnok, 4 Pest és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen lesz szúnyoggyérítés.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Közös felkészülés az OTSZ változására 2022. május 17.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat ismét jelentős változáson megy át, melyre a hatóságnak, valamint a tűzvédelemmel foglalkozó szakembereknek is fel kell készülni. Ebből az alkalomból tartottak képzéseket múlt héten a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, valamint megyénk valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén.

13 megye 109 településén folytatódik a szúnyoggyérítés 2022. május 16.

Az elmúlt hetekben a Tisza és a Duna mentén folyamatos volt a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés. Repülőről folyadékot vagy granulátumot szórtak ki a szakemberek, máshol pedig gépkocsira szerelt nagynyomású permetezőkkel, vagy csónakokról juttatták ki a fehérjetartalmú biológiai készítményt a szúnyoglárvák élőhelyeire. Ez az eljárás kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el.