Szolnoki lett az Év Vonulós Tűzoltója megyénkben

2019. december 19. 14:36

A megyei igazgatói értekezlet keretében egyéni elismeréseket adott át az idén kiemelkedő munkát végzett katasztrófavédelmi dolgozók részére Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató. Az eseményen az „Év Vonulós Tűzoltója” díjat is kiosztották.

Az átadás alkalmával Matuska Zoltán köszöntötte a megjelenteket, majd az év értékelése után kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog újévet kívánt az egybegyűlteknek. Az igazgató az idei évben végzett kiemelkedő munkája elismeréséül ajándékkal jutalmazta:

  • Jász Csaba tű. főtörzsőrmestert, a jászberényi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét;
  • Koroknai Imre tű. főhadnagyot, a tiszafüredi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát;
  • Kovács Zoltán János tű. főhadnagyot, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának kiemelt főelőadóját;
  • Fésűs Lajos tű. főtörzsőrmestert, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét;
  • Czuczi István tű. főtörzsőrmestert, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokság megbízott rajparancsnokát;
  • Tukarcs Zoltán tű. zászlóst, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét;
  • Donkó Krisztina tű. őrnagyot, a megyei igazgatóság Ellenőrzési Szolgálatának kiemelt főelőadóját;
  • valamint Kontra Szabolcs tű. századost, a megyei igazgatóság Hatósági Szolgálatának kiemelt főelőadóját.

Ezt követően adták át az „Év Vonulós Tűzoltója” díjat, amelyet Kiss Lajos tű. őrnagy alapított és – a parancsnokok javaslatai alapján – az alapító mellett a megye tűzoltósági szakterületének vezetői ítélik oda minden évben egy készenléti szolgálatot ellátó tűzoltónak. Az elismeréssel két különdíj jár, amelyeket Buzás Tibor tű. ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség titkára; illetve Sörös Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetségének elnöke adott át.

Az elismerést ebben az évben Czifra Zsolt tű. őrmester, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át. Ő 2013-ban szerelt fel, munkáját azóta példamutatóan, pontosan, elhivatottsággal és alázattal végzi. Folyamatosan képezi magát szakmailag, idén elvégezte a szerparancsnoki tanfolyamot is. Nem csak tűzoltóként, hanem az Országos Mentőszolgálat állományának tagjaként is segít a bajbajutottakon, hiszen mentő szakápolói képesítéssel is rendelkezik. Mindemellett a tűzoltósportban is jeleskedik, a nemzetközi versenyekről rendszerint érmekkel tér haza. 

Fotó: Dávid Evelin tű. hadnagy, Németh Ádám tű. főtörzsőrmester