Melléképületek égtek Szajolban

2020. január 13. 10:17

Kisebb súlyú műszaki mentések jellemezték a magunk mögött hagyott hétvégét tűzoltói szempontból. Az események közül egy szajoli – több épületet érintő – tűz emelkedett ki.

Nagyobb mennyiségű motorolaj folyt el egy gépkocsiból péntek délután Túrkevén, egy Petőfi téri társasház mögötti parkolóban. A település önkéntes tűzoltói felitató anyaggal leszórták az olajfoltokat. A problémát okozó járművet a beavatkozók már nem találták a helyszínen.

Megcsúszott és szennyvízgödörbe esett egy ember péntek délután Törökszentmiklós-Surjányban, a Kőrisfa utcában. A város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére a férfit kiemelték, így az egység a gödröt lezárta. A helyszínre mentők is érkeztek.

Matrac gyulladt ki egy romos, lakatlan házban szombat délelőtt Jászapátiban, a Huszár utcában. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat, és vitték ki a matrac maradványait az ingatlanból.

Két épület gyulladt ki szombat délelőtt Szajolban, egy Csillag úti ingatlanban. Egy hetven négyzetméteres melléképület, illetve egy negyven négyzetméter alapterületű fatároló égett teljes terjedelmében. A szolnoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, illetve a szomszédos ingatlanokat védték, amelyekre a tűz nem terjedt át. A jelentős hőhatás miatt egy közeli épület ablakaiban és szigetelésében keletkezett kár. Az egységek az utómunkálatok során hőkamerával vizsgálták át az épületeket a további izzások megszüntetése miatt. Az ingatlan lakói otthonukban maradhattak.

Fotó: Szolnok HTP