Új tervek a polgári védelmi szövetségnél

2020. február 11. 14:49

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség február hetedikén tartotta évnyitó közgyűlését, ahol az elmúlt év tevékenysége, illetve az idei feladatok jelentették a témát. Amint az kiderült, a szövetség lehetőségei jelentősen javulhatnak idén.

Az értekezlet nyitányaként Tatár Pál szövetségi elnök számolt be. Elmondta, hogy a szervezet a múlt évben is részt vett a térség kulturális rendezvényein; támogatta a megyei tűzoltók indulását a sportversenyeken, valamint a vándorkiállítását is számtalan helyszínen bemutatta. Hozzátette, hogy a szövetség együttműködést kíván kialakítani a szolnoki RepTár repülőmúzeummal, illetve szeretne bekapcsolódni a köteles polgári védelmi szervezetek felkészítésébe nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is.

A folytatásban Buzás Tibor tű. ezredes, a szövetség titkára pénzügyi beszámolója hangzott el, majd Juhász László tű. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese kapott szót. Kifejtette, hogy az igazgatóság fenntartásában lévő újszászi raktárbázis épületei mintegy nyolcmillió forintból újulnak meg, az ingatlanban található mélylétesítmény egyik helyiségét pedig a szövetség rendelkezésére bocsátják raktározási célokra.

Nagy Attila tű. alezredes tájékoztatásából kiderült, hogy központi forrásból tavaly logisztikai szakfelszereléshez jutottak a megyei mentőcsoportok, amelyhez a pályázatot a szövetség útján nyújtották be. Hozzátette, hogy ily módon három év alatt összesen kilencmillió forinttal sikerült segíteni az önkénteseket.

Kovács Antal a szövetség múzeumával kapcsolatban közölte, hogy a létesítményt folyamatosan karbantartják és elmondható, hogy éves szintet több ezer ember szerez tudomást a gyűjteményről.

Az értekezlet további részében felvetések, javaslatok hangzottak el a szövetség megjelenéseit illetően, amelynek eszköze egy új promóciós videó lesz, amely a múzeumról készült.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester