Sok munkája volt hétvégén a tűzoltóknak

2020. június 29. 12:47

Sok káresemény adott munkát a hétvégén a megye tűzoltóinak. Vonultak tűzesethez, vihar okozta károkhoz és gázszivárgáshoz is.

Kigyulladt egy körülbelül kilenc négyzetméter alapterületű raktárhelyiség pénteken a déli órákban Szolnokon, a Kossuth Lajos úton. A tűzesethez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, a munkálatokban összesen hét szer vett részt, munkájukat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A tüzet végül egy vízsugár segítségével fékezték meg, majd a füsttel telítődött épületet egy füstelszívó ventilátor segítségével szellőztették ki. Az épületet nyolcvan fő ott dolgozó sikeresen elhagyta. 

A péntek esti zivatar során is számos helyre riasztották a tűzoltókat. Szolnokon, több helyszínen is fák borultak az úttestre, illetve négy alkalommal volt szükség szivattyúk általi vízeltávolításra. A munkálatokban a szolnoki hivatásos tűzoltók, illetve az egyik műszaki mentésben a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett.

A szombati napon is folytatódtak a műszaki mentések, hiszen vonultak a tűzoltók fakidőléshez Szolnokon, Tiszabőn és Besenyszög térségében is. 

Lángra kapott egy háromszáz darab lucernából álló kazal szombaton kora reggel Tiszafüred külterületén. A tűz a közelben lévő bálákat is veszélyeztette. A tiszafüredi, a karcagi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be, miközben négy erőgép folyamatosan segítette munkájukat, a további izzások megszüntetése miatt. Továbbá az oltásban két vízszállító gépjármű is részt vett. Az egységeknek hétszáz bálát sikerült megmenteniük.

Gázszivárgás történt egy építkezés helyszínén szombat délután Kunszentmártonban, a Kossuth utcában. A káresethez a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat egysége vonult, akik ötven méteres körzetben biztonsági védőzónát jelöltek ki. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek, akik megszüntették a szivárgást.

Vasárnap is vonultak fakidőléshez a megye tűzoltói Tiszafüredre és Szolnokra egyaránt.

Gáztűzhelyen hagyott étel gyulladt meg Szolnokon, a Vegyiművek lakótelepen vasárnap délután. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet sikeresen eloltották, az állomány pedig átszellőztette a füsttel telítődött épületet. Személyi sérülés az eset során nem történt.

Szén-monoxid érzékelő jelzett egy családi ház kamrájában vasárnap, az esti órákban Karcagon, a Deák körúton. Az esethez a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak, akik méréseket végeztek és kiszellőztették az épületet. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek, akik az érintett gázkazánt a szolgáltatásból kizárták.

Fotó: Dávid Evelin tű. hdgy. , Tiszafüred HTP