Szabadtéri tüzek napja

2020. július 29. 10:41

Tegnap több szabadtéri tűz is történt a megyében, a leégett területek nagysága elérte a tizenhárom hektárt.

Szemét égett egy hulladékgyűjtő konténerben tegnap hajnalban Szolnokon, az Üteg utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délután Szolnokon, egy Városmajor úti lakás fürdőszobájában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a lakó kinyitotta a nyílászárókat, így személyi sérülés nem történt. Az egység a fürdőszobai kazán környezetében műszeres mérésekkel mutatta ki a mérgező gáz jelenlétét, így a tűzoltók értesítették a kéményseprőipari szerv és a gázszolgáltató szakembereit.

Mintegy tíz hektáron égett aljnövényzet, nádas és cserjés terület tegnap délután Tiszasüly külterületén, a lángok lábon álló nádast veszélyeztettek. A szolnoki és a hevesi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a kőteleki önkéntes tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az eset során nem sérült meg senki, a katasztrófavédelem pedig tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Egy hektáron égett tarló tegnap délután Törökszentmiklós külterületén. A tűz három szalmabálát is meggyújtott. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Lángra kapott a tarló kéthektárnyi területen tegnap délután Jászalsószentgyörgynél. A szolnoki hivatásos, valamint a jászalsószentgyörgyi és zagyvarékasi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a károkat.

Tegnap két helyszínen kellett favágási munkát végezni a megye tűzoltóinak: a tiszafüredi Városligetben egy fa ága szakadt játszótéri játékokra; a szolnoki Bacsó Nándor utcában pedig egy rossz állapotban lévő nyárfa dőlt rá egy másik fára. Utóbbi esetben a szolnoki hivatásos tűzoltók magasból mentő szert is használtak.

Fotó: Szolnok HTP, Törökszentmiklós ÖTP