Szabadtéri tüzek hétvégéje

2020. szeptember 14. 13:44

A hétvégén átlagosan napi négy riasztást kaptak a tűzoltók szabadtéri tüzekkel összefüggésben, ezeken túl épület- és gépjárműtűz, illetve egy közlekedési baleset került a naplóba.

Lángra kapott egy lakóházzal egybeépített húsz négyzetméteres melléképület tetőszerkezete szombat délután Kenderesen, a Zrínyi Miklós utcában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakók áramtalanították az épületet, így az egység egy vízsugárral megkezdte az oltást. A karcagi hivatásos tűzoltók az utómunkálatokba kapcsolódtak be, amelyhez további egy vízsugarat, dugólétrát, hőkamerát és kéziszerszámokat vetettek be.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi tegnap hajnalban Jászberényben, a Nagykátai úton. A baleset következtében a pózna kitört és az úttestre esett, teljes útzárat képzett. A jászberényi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd az oszlopot eltávolították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Kigyulladt egy paradicsomot szállító kamion pótkocsijának egyik kereke tegnap délután az M44-es autóúton, Tiszakürt külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a sofőr egy porral oltóval eloltotta a tüzet, így az egység egy vízsugárral visszahűtötte a sérült kereket.

Mintegy hatvan négyzetméternyi területen égett tűzifa, illetve felhalmozott tárgyak tegnap délután Kunszentmártonban, egy Vasút utcai családi ház hátsó udvarán. A tűz átterjedt egy kerti mellékhelyiségre, illetve egy használaton kívüli, negyven négyzetméteres ól tetőszerkezetére. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd dugólétra segítségével, két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egység ezt követően hőkamerával vizsgálta át a területet. A házban lakó két ember otthonában maradhatott.

Az elmúlt három napban megyeszerte tizenkét szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Tiszabőn hatszáz, Törökszentmiklóson pedig kétezer négyzetméter égett le, míg egy Kisújszállásnál lévő csatorna partján egy kilométer hosszban gyulladt ki a nádas. A leégett területek teljes nagysága meghaladta a három hektárt.

Fotó: Kunszentmárton HTP