Sok eseménnyel indult a hét

2020. szeptember 15. 11:00

Nagyszámú káreseménnyel kezdődött a hét, amelyek között kisebb-nagyobb szabadtéri tüzek és közlekedési balesetek emelkedtek ki.

Kilenc körbála gyulladt meg tegnap reggel egy Kunhegyes külterületén lévő tanyánál. A lángokat a település önkormányzati tűzoltói fékezték meg, közben egy munkagép a bálákat szétterítette.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Szolnokon, az Áchim András úton. A baleset következtében az egyik autó az oldalára borult. A baleset során nagyobb mennyiségű üzemanyag, olaj és hűtővíz került az úttestre, ezért a szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugár fedezete mellett áramtalanították az autókat, majd a szivárgást megszüntették.

Három gépjármű karambolozott tegnap kora délután a szolnoki Szapáry utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak mindössze az egyik gépjárművet kellett áramtalanítaniuk. A helyszínre mentők is érkeztek.

Traktor döntött ki egy beton villanyoszlopot tegnap délután Szajolban. Az ütközés következtében a pózna a traktor motorházára dőlt. Mindeközben a vezeték által vetett szikrák meggyújtották a közelben lévő tarlót, a tűz egy nádast veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, közben a traktor sofőrje az áramütés veszélye miatt a fülkében maradt, így nem esett baja. 

Árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi tegnap délután az Örményes és Kuncsorba közötti úton. A gépkocsi sofőrje a roncsba szorult, őt áramtalanítást követően a törökszentmiklósi és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók hidraulikus feszítővágó berendezés és feszítő henger, valamint egy elektromos feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Elektromos meghibásodás miatt tizenöt négyzetméteren gyulladt ki egy állattartó épület aljazása egy Túrkevénél lévő telepen tegnap délután. A város önkéntes tűzoltóinak kiérkezésére a tulajdonos egy locsolótömlővel eloltotta a tüzet, így az egység kéziszerszámokkal átforgatta az almot és az izzó részeit egy vízsugárral visszahűtötte. 

Tűz keletkezett egy kombájn belsejében tegnap délután Törökszentmiklós határában. Elsőként a település önkormányzati tűzoltói érkeztek a helyszínre, akik egy hab- és egy vízsugárral avatkoztak be, az utómunkálatokat a szolnoki hivatásos tűzoltókkal közösen végezték, akik hőkamerával átvizsgálták a kombájnt.

Mindezek mellett tegnap három szabadtéri tűz történt megyénkben. A kunmadarasi, tiszabői és szászberki káresetek során összesen több mint egy hektár terület vált a lángok martalékává.

Fotó: Szolnok HTP, Kisújszállás ÖTP