Felrobbant egy kazán Szajolban

2021. január 12. 09:48

Az elmúlt négy napban több tűzesethez riasztották megyénk tűzoltóit. Szajolban egy kazán robbant fel, Jászberényben és Szolnokon pedig kéményből indult ki tűz, de bútorok, mikrohullámú sütő és hulladék is meggyulladt.

Két ponton kapott lángra vegyes építési hulladék péntek délelőtt Cserkeszőlő külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Lerakódott korom gyulladt ki egy családi ház kéményében péntek délután egy Jászberény melletti tanyán. A település hivatásos tűzoltói több helyen, kéziszerszámokkal bontották meg a kéményt, majd puttonyfecskendő segítségével szüntették meg az izzást, parázslást, ami átterjedt a födémszerkezetre is.

Víz áztatott el több lakást szombat délelőtt Szolnokon, egy Boldog Sándor István körúti társasházban. A bejelentő elmondta, hogy egy üresen álló lakásból ered a probléma. A szolnoki hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül jutottak be a lakásba és megállapították, hogy egy leolvadt hűtőszekrényből származott a víz.

Felrobbant egy vegyestüzelésű kazán szombat délelőtt Szajolban, egy Rózsa Ferenc úti családi ház melléképületében. A szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a közműveket kiszakaszolták, a kazán maradványaiban lévő parázslást egy vízsugárral megszüntették, valamint átszellőztették az ingatlant. A mentők egy embert szállítottak kórházba, a másik két lakó rokonoknál helyezkedett el, mert az épület a detonáció következtében megrongálódott és a gázszolgáltató kizárta az ingatlant a hálózatból.

Árokba hajtva a tetejére borult szombat délután egy személygépkocsi a 32-es számú főúton, Szolnoknál. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a járművet kerekeire állították és áramtalanították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Bútorok égtek szombat éjszaka Kisújszálláson, egy Szabadság téri társasház egyik földszinti - nem használt - lakásában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók légzőkészülékben, egy vízsugár fedezete mellett hatoltak be a lakásba és oltották el a tüzet, majd átszellőztették az épületet. A beavatkozás idejére a tűzoltók másik két lakásból öt embert menekítettek ki, akik később visszatérhettek otthonukba.

Kigyulladt az étel egy mikrohullámú sütőben vasárnap délután Szolnokon, egy Balassa Bálint utcai lakásban. A szolnoki hivatásos tűzoltók távolították el az ételt a berendezésből és fojtották el a lángokat. A lakásban két ember tartózkodott az eset idején, az ingatlan lakható maradt.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő hajnalban Túrkevén, egy Csokonai utcai családi ház fürdőszobájában. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók két mérést is végeztek, és mindkét alkalommal kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért átszellőztették az ingatlant. A házban lakó két felnőtt és két gyermek rokonoknál helyezkedett el, és nem sérült meg.

Beizzott a kéménybe épített gerenda hétfő délelőtt Szolnokon, egy Törteli utcai családi házban. A parázslás továbbterjedt több másik gerendára is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal bontották meg a födémszerkezetet és egy vízsugárral szüntették meg a problémát. Az épület lakhatatlanná vált, öt lakóját rokonok fogadták be.

Lesodródott az útról és fának ütközött egy személygépkocsi hétfő délután Jászkisér és Jászapáti között. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók a kidőlt fát eltávolították az úttestről és áramtalanították az autót, melynek sofőrjéhez mentők érkeztek a helyszínre.

Fotó: Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester