Égett egy raktár Jászteleknél

2021. január 15. 09:15

A kisebb beavatkozásokat követően délután nagy erőkkel kellett dolgozni.

Kigyulladt egy utcán parkoló személygépkocsi tegnap reggel Jászapátiban, a Lados utcában. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Lesodródott az útról és kiütött egy elektromos dobozt egy személygépkocsi tegnap délelőtt a szolnoki Újszászi úton. A jármű a dobozra felfeküdve állt meg. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, akik az áramszolgáltató beavatkozását követően levontatták a járművet a dobozról és áramtalanították.

Árokba csúszott egy személygépkocsi tegnap délelőtt Abádszalók és Kunhegyes között. Az előbbi település önkormányzati tűzoltói áramtalanították az autót, majd kivontatták az árokból.

Lángra kapott két szelektívhulladék-gyűjtő tartály tegnap délután Kengyelen, a Tavasz utcában. A település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral szüntették meg a problémát, az utómunkálatokat pedig a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltókkal végezték el. Az eset során egy harmadik konténer is károsodott. 

Tűz keletkezett egy négyezer négyzetméteres raktár középső, ezer négyzetméteres részében tegnap délután, egy Jásztelek határában lévő cég telephelyén. A tűzzel érintett épületrészben műanyag késztermékeket tároltak, körülötte pedig egy festőüzem, illetve egy oldószer- és egy alapanyagraktár volt, a lángok ezeket veszélyeztették. A tűzoltók az égő épületrészből egy gázüzemű targoncát kimentettek. Az esethez a jászberényi, nagykátai, hevesi, hatvani és szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik összesen nyolc vízsugárral, illetve gépezetes tolólétrával és egy telepített vízágyúval oltották a tüzet, illetve védték az értékeket. A helyszínen dolgozók munkáját a Budapestről érkezett légzőbázis támogatta, innen biztosították a légzőpalack-utánpótlást. A létesítmény környezetében a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, de veszélyes égésterméket egészségre ártalmas koncentrációban nem mutatott ki a levegőben. A munkálatokat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, amely a tűz pontos okának kiderítése érdekében tűzvizsgálati eljárást indított.

Fotó: Fózer Tibor tű. ezredes, Németh Ádám tű. főtörzsőrmester