Lakhatatlanná vált egy ház Nagykörűben

2021. február 22. 10:40

Az elmúlt három napban kisebb tüzek és műszaki mentések adtak munkát megyénk tűzoltóinak. Az egyetlen kivételt egy lakástűz jelentette, melynek során egy négyfős család otthona égett le.

Beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében péntek hajnalban a nagykörűi Arany János úton. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével szüntették meg a problémát.

Meghibásodott és forgalmi akadályt képzett egy élelmiszert szállító kamion péntek délután Kenderesen, a Petőfi Sándor úton. A járműből kis mennyiségű gázolaj is kifolyt. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók a szivárgást megszüntették és az úttestre került üzemanyagot felitatták, majd egy helyi vállalkozó által biztosított mezőgazdasági vontató segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Fennakadt a vasúti síneken egy személygépkocsi péntek este Kengyel külterületén. A tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók egy erőgéppel levontatták a járművet a sínekről, majd megtisztították a helyszínt.

A mentők kértek segítséget a tűzoltóktól péntek este, miszerint egy Túrkeve külterületén lévő tanyához kellene bejutniuk egy beteghez, de autójukkal nem tudják a felázott, sáros úton át megközelíteni a helyszínt. A település önkéntes tűzoltói terepjárójukkal vitték be a mentősöket a tanyára, majd a beteget hordágyon visszaszállították a mentőautóhoz.

Bozótos terület égett szombat délután Tiszaföldvár határában, az Öcsödi út végén. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

A lakó- és padlástérbe áramlott vissza füst szombat délután Kisújszálláson, egy Árpád utcai családi házban. A város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére a lakók eloltották a kazánban égő tüzet és kitakarították a berendezést. Az egység megvizsgálta a kémény belsejét, majd átszellőztette az épületet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy lakóház és a hozzáépített melléképület szombat éjszaka Nagykörűben, a Petőfi Sándor úton. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók kiérkezésére a lakók áramtalanítottak és elzárták a gázt. Az egységek több oldalról, négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, közben pedig hőkamerás méréseket végeztek. A hatvan négyzetméter alapterületű épületegyüttes lakhatatlanná vált, a benne élő négy ember az ingatlanon lévő másik épületben helyezkedett el. 

Lesodródott az útról, majd fának ütközött és az úttestre visszacsapódott egy személygépkocsi vasárnap reggel Szelevény külterületén. A járművet a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Elakadt egy személygépkocsi Tiszapüspöki külterületén, a Tisza gát felé vezető úton vasárnap délelőtt. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok és mentőkötél segítségével szabadították ki a járművet.

Kidőlt egy családi ház egyik oldalfalának egy része vasárnap délután Mezőtúron, a Kölcsey Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói kordonszalaggal lezárták az érintett területet. Az ingatlanban élő három ember rokonoknál helyezkedett el.

Növényi hulladék égett vasárnap délután Törökszentmiklóson, az Árpád utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Összeütközött két autó vasárnap kora este Törökszentmiklóson, a Széchenyi István út és a Bethlen Gábor utca kereszteződésében. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset helyszínéről a mentők három embert kórházba szállítottak.

Fotó: Kőtelek ÖTE, Törökszentmiklós ÖTP