Több baleset történt az utakon

2021. február 23. 10:22

Elsősorban műszaki mentéseket végeztek tegnap a tűzoltók, ugyanakkor Szolnokon rövid idő alatt kétszer kaptak riasztást ugyanarról a helyszínről.

Nyerges vontató és személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Jászladányon, a Petőfi Sándor úton. Utóbbi jármű az árokban állt meg. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók a hibrid üzemű személyautót áramtalanították. A kamionnak rakománya nem volt. A helyszínre mentők is érkeztek.

Trágyaiszap ömlött tegnap délelőtt Mezőtúr határában a 4632-es számú útra. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal tisztították meg az úttestet.

Másfél órán belül kétszer gyulladt ki az aljnövényzet tegnap délután a szolnoki Törteli utcában. Az első esetben ötszáz, a másodikban kétszáz négyzetméternyi területen volt tűz. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói mindkét esetben megszüntették a problémát.

Lesodródott az útról, majd a tetejére borulva a közeli szántóföldön állt meg egy személygépkocsi tegnap délután Karcag és Berekfürdő között. A sofőrt a karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a mentők már ápolták. A tűzoltók a helyszín biztosítása mellett kerekeire állították és áramtalanították az autót, majd a közeli kerékpárutat megtisztították a törmelékektől.

Szikrák szálltak fel egy családi ház kéményéből tegnap este Tiszaroffon, a Dohány úton. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók kiérkezve megállapították, hogy egy cserépkályha kéményébe egy fém füstcső van bevezetve és abban rakódott le, illetve izzott be a korom. Az egység a kályhából eltávolította a parazsat, majd a kéménycsövet visszahűtötte. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Karcag HTP