Tűzesetek adtak munkát

2021. március 08. 11:46

A megye tűzoltóinak javarészt tűzesetek adtak munkát a hétvégén de vonultak műszaki mentéshez is.

Nádas égett Szolnokon, a Sashalmi út környékén vasárnap délután. A tűzesethez a szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók vonultak, akik több vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a körülbelül másfél hektáron égő tüzet. 

Több foltban összehordott trágya, száraz fű, szemét égett Újszászon, a Védgát soron vasárnap délután. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltók és az Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult. Az egységek végül három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a tüzet, továbbá az oltást egy vízszállító gépjármű és egy erőgép is segítette. 

A vasárnapi napon további hét kisebb szabadtéri tűz káresemény történt Szolnokon, Jászladányban, Kunszentmártonban, Tiszaföldváron, Jászkiséren és Tomajmonostorán. 

Kigyulladt egy kisteherautó majd egy fának gurult Cibakházán, a Petőfi utcában szombat kora este. A tűzesethez a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Foltokban égett a nádas ötezer négyzetméter nagyságú területen Szolnokon, a Törteli úton szombat délután. A tűzhöz a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik több vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a tűzesetet. Az oltásban egy vízszállító gépjármű is részt vett.

Vasúti töltésen égett a száraz fű Jászboldogháza térségében, szombat kora délután. Az oltást a jászberényi hivatásos tűzoltók és a Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete végezte kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével.

Kigyulladt egy személygépjármű Szolnokon, az Ady Endre úton szombat délben. Az egység kiérkezése előtt a lánggal való égést a helyszínen megszüntették, így a kiérkező szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a járművet és elvégezték az áramtalanítását.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépjármű a 4. számú főúton Tiszapüspüki térségében a 111. kilométer szelvény közelében. A balesethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy drótkötél segítségével a sérült járművet levontatták az úttestről. A munkálatok ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A helyszínre mentők is érkeztek. 

Villanyóra gyulladt ki egy lakóházban Tiszagyendán, pénteken a délutáni órákban. A helyszínre a kunhegyesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy porral oltó készülék segítségével avatkoztak be.

Árokba sodródott egy gépjármű Abádszalók térségében péntek délelőtt. Műszaki mentés céljából az abádszalóki önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik kivontatták a járművet az árokból. 

 

Fotó: Tiszaföldvár ÖTP