Számos esemény jutott a hétvégére

2021. április 12. 12:19

Az elmúlt három napon sok eseménnyel birkóztak meg a tűzoltók megyénkben: a leggyakrabban szabadtéri- és kéménytüzek, illetve közlekedési balesetek adtak munkát.

Két személygépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz koccant össze péntek délután a szolnoki Baross utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a busz utasainak nyújtottak segítséget a leszállásban. A helyszínre mentők is érkeztek.

Vízelvezető csatornába szorult két kiskutya péntek este Kunhegyesen, a Dankó Pista utcában. A város önkormányzati tűzoltóinak egy vízsugár segítségével sikerült kicsalniuk az ebeket, akiket aztán átadtak a helyi állatvédőknek.

Árokba hajtott és oldalára borult egy személygépkocsi péntek este a 4-es számú főúton, Karcagnál. Az autónak egy utasa volt, aki önerőből ki tudott szállni. A karcagi hivatásos tűzoltók állították kerekeire a roncsot. Az esethez a mentőket is riasztották.

Két személygépkocsi ütközött össze a 4-es és a 442-es számú főút csomópontjában. A szolnoki hivatásos tűzoltói mindkét járművet áramtalanították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Balesetet szenvedett egy quad szombat este Jásztelken, a Dobó Katica utcában. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, melynek vezetőjéhez mentők érkeztek a helyszínre.

Beizzott a korom egy kémény belsejében szombat éjszaka Kenderesen, a Szent István úton. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók a kémény koromzsákját kitisztították és felügyelték a visszahűtés folyamatát.

Kigyulladt egy negyven négyzetméter alapterületű lakóház szombat éjszaka Törökszentmiklóson, a Martinovics utcában. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A ház egyik helyisége, és tetőszerkezetének fele égett le.

Lángra kapott egy huszonnégy négyzetméter alapterületű melléképület vasárnap délelőtt Kunmadarason, a Réz utcában. A lángok átterjedtek a mellette lévő nyolcvan négyzetméteres lakóházra is. A karcagi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be. Az egységek kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította az ingatlant, illetve a főépületből egy gázpalackot kihozott. A házban élő öt ember otthonában maradhatott.

Kigyulladt egy villanyóra-szekrény vasárnap délután Mezőtúron, a Dobó István utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy porral oltó készülékkel avatkoztak be.

Meghasadt egy nagyméretű fa és távközlési vezetékre dőlt vasárnap délután Törökszentmiklóson, a Tóth Árpád úton. A városi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a problémát. 

Begyulladt a lerakódott kátrány egy kandallóhoz csatlakoztatott kéményben vasárnap délután a kisújszállási Sugár utcában. A tűz nem terjedt tovább. A település önkormányzati tűzoltói hőkamerás mérések mellett kéziszerszámokkal távolították el az izzó, parázsló szennyeződést. A ház lakható maradt.

Kerítésnek ütközött és felborult egy személyautó vasárnap éjszaka Jászapátiban, a Vágó Pál utcában. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók a gépjárművet kerekeire állították és áramtalanították.

Lángok csaptak fel egy családi ház kéményéből vasárnap este Szolnokon, a József Attila úton. A város hivatásos tűzoltói a kéményhez csatolt vegyes tüzelésű kazánból eltávolították az éghető anyagokat, majd hőkamerával felügyelték a visszahűlést.

A hétvége folyamán összesen nyolc szabadtéri tűz történt, érintett volt Jászberény, Tiszajenő, Tószeg, Törökszentmiklós, Újszász és Szolnok. A leégett területek együttes nagysága valamivel több mint ezeregyszáz négyzetmétert tett ki.

Fotó: Karcag HTP, Kisújszállás ÖTP