Felrobbant egy gázpalack Poroszlón

2021. április 30. 10:43

Csütörtökön egy gázpalack-robbanás, egy épülettűz, illetve egy közlekedési baleset miatt kellett komolyabban beavatkoznia a megye tűzoltóinak.

Reggel Jászberénynél borult fel egy autó, melyről korábban már beszámoltunk.

Délután a 4-es számú főúton, Tiszapüspökinél ütközött egy teherautó hátuljának egy személygépkocsi. Utóbbi járműben ketten utaztak, akik önerőből nem tudtak kiszállni. Őket áramtalanítás után a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók emelték ki, a mentőkkel közösen.

Alig háromnegyed óra múlva felrobbant egy gázpalack egy körülbelül ötven négyzetméteres családi házban tegnap délután Poroszlón, a Szabadság úton. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók a felrobbant palack maradványai mellett egy másik gázpalackot is kihoztak, amit egy vízsugárral visszahűtöttek. Az épület statikailag meggyengült és lakhatatlanná vált, ezért az egység kordonszalaggal lezárta. A ház lakóját súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Végül, nem sokkal 18 óra előtt berendezési tárgyak gyulladtak meg egy negyven négyzetméter alapterületű, életvitelszerűen lakott alsóépületben a karcagi Villamos utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt az épületben tartózkodó nőt egy helyszínen lévő ember menekítette ki. A tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, közben egy gázpalackot is kihoztak, amelyet nem ért hőhatás. Az egység ezt követően átszellőztette az épületet. Az ingatlant a kimentett nő a fiával lakta, akit rokonok szállásoltak el.

Fotó: Tiszafüred HTP, Karcag HTP