Csapatszállítót kaptak a jászárokszállási önkéntesek

2021. szeptember 23. 13:34

Ebben az évben is sikeresen szerepelt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság önkéntes mentőszervezeteknek kiírt pályázatán Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, mely a Jászberényi Járási Önkéntes Mentőcsoport tagszervezeteként jutott hozzá egy csapatszállító kisbuszhoz.

A járművet szeptember 23-án vette át Mezei Tibor, az egyesület parancsnoka Matuska Zoltán tű. ezredestől, megyei katasztrófavédelmi igazgatótól. A több mint 12 millió forint értékű gépkocsi kilenc személy és csomagjaik szállítására alkalmas. Emellett rendelkezik tetőcsomagtartóval, illetve vonóhoroggal is, utóbbi révén több mint két tonnányi terhet tud célba juttatni. Az autó emellett a legmodernebb kényelmi és vezetéssegítő elektronikai rendszerekkel van felszerelve, ezzel biztonságosan vezethető hosszú távon is.

Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete az egyik legaktívabbnak számít a megyében. Tagjai rendszeresen szolgálatot adnak a város önkormányzati tűzoltóságán, így nagy tapasztalattal felvértezve tudnak saját jogon is beavatkozni. Egyebek mellett jelen voltak 2020-ban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendkívüli időjárási események okozta károk felszámolásánál is, ahol több napon keresztül dolgoztak a vihar által megrongált épületek helyreállításán. Mindezeken túl a közösségi életben is aktívak, rendszerint jó eredményt érnek el a nagy hagyományokkal rendelkező Jászsági Tűzoltóversenyen. Fontos számukra a jövő generációjának nevelése, ennek szellemében az egyesület ifjúsági tűzoltói minden évben részt vesznek a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny területi és megyei fordulóján, ahol szinte minden alkalommal az élmezőnyben végeznek.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester