Elismerések Tűzoltónap alkalmából

2022. május 05. 10:18

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án tartotta ünnepi állománygyűlését Szent Flórián, a tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napja alkalmából. A szolnoki Városháza Dísztermében tartott rendezvényen számos település ismert el területén élő tűzoltókat.

Az ünnepség kezdetén Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy ez a nap nem csak a készenléti szolgálatot ellátók ünnepe, hanem a katasztrófavédelem szervezetén más feladatot teljesítőké is: akik a háttérben tevékenykedve a szervezet működésének anyagi, technikai és humán feltételeit teremtik meg; illetve hatósági területen dolgozva, a törvényi rendelkezések betartatásával járulnak hozzá a tűzbiztonság javulásához. Ezt követően Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere tolmácsolta jókívánságait a megjelentek felé, hangsúlyozva azt a tettrekészséget, mely a tűzoltókat jellemzi a nap huszonnégy órájában, az év minden napján.

 A szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola növendékeinek műsorát követően elismerések átadására került sor, mely során a meghívott települések elöljárói jutalmazták meg a területükön élő és dolgozó hivatásos-, önkormányzati- és önkéntes tűzoltókat. A rendezvényt Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnökének pohárköszöntője zárta, aki kiemelte, hogy nem csak a most díjazott, hanem valamennyi tűzoltó ünnepe május negyedike.

Fotó: Varga Ágnes tűzoltó százados