Ismét aktívabb éve lesz a tűzmegelőzési bizottságnak

2022. május 09. 12:29

Hosszú idő után, április 29-én ülést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Szolnokon. Az ülésen a tűzmegelőzési szakemberek mellett a bizottság koordinációs testületének tagjai is részt vettek Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató mellett.

Az ülés Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a bizottság ügyvezető elnökének előadásával kezdődött, aki az elmúlt időszak tűzeseti statisztikáit összegezte. Beszámolójában kiemelte a lakás- és szabadtéri tüzek számadatait, illetve a szén-monoxid szivárgással összefüggő események számának emelkedését. Utóbbi jelzi, hogy egyre többen vásárolnak szén-monoxid érzékelőt, amely nagyobb biztonságot nyújt.

Ezt követően Pádárné Bögös Erika tűzoltó százados, a bizottság titkára összegezte a tűzmegelőzési területen összegyűjtött hatósági tapasztalatokat, majd Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester, a bizottság szóvivője a sajtókommunikációs tevékenységről számolt be. Végezetül Rostás János kéményseprő mester mutatta be a kémények ellenőrzésekor tapasztalt alapvető hiányosságokat, és az azokra adható megoldási javaslatokat.

Az ülés zárásaként ügyvezető elnök úr ismertette a bizottság idei munkatervét. Mint elhangzott, a 2022-es év nagy előnye, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedések feloldását követően a bizottság ismét számos rendezvényen képviseltetheti magát, így személyesen még több emberhez juthatnak el a tűzmegelőzést szolgáló információk.

Fotó: Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester