Elismerések a Polgári Védelem Világnapján

2023. március 01. 11:54

Március elseje a Polgári Védelem Napja, ebből az alkalomból tartott ünnepséget szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatósággal közösen.

A rendezvény nyitányaként Tatár Pál nyugállományú tűzoltó ezredes, a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban az éghajlatváltozás miatt megnőtt a természeti katasztrófák kockázata, illetve megjelent egy számos áldozatot szedő világjárvány, amely miatt a mostani megemlékezés légköre is együttérzőbb lett. Hozzátette, hogy az állampolgárok életének és anyagi javainak védelméhez a szövetség tagsága is hozzá kíván járulni, együttműködve a hivatásos katasztrófavédelmi szervvel és más civil szervezetekkel, és megköszönte a polgári védelem rendszerében dolgozók fáradtságos munkáját.

Ezt követően elismeréseket adott át Tatár Pál. A szövetség emlékplakettjét ebben az esztendőben Szabó József, Kőtelek közbiztonsági referense, valamint Joó-Kovács Balázs, Jászboldogháza közbiztonsági referense vehette át.

Idén első alkalommal adták át a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgári Védelmi Vándordíjat, melyet Nyitrai László tűzoltó zászlós alapított. Az elismerést azok vehetik át, akik hivatásos állományban, civil személyként vagy szervezetként a polgári védelem területén kimagasló tevékenységet végeztek a megelőző esztendőben. A díjjal járó jutalmakat 2023-ban Papp János tűzoltó százados, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese - és a HUNOR hivatásos mentőszervezet tagja -, valamint Fábi Bálint, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség tagja érdemelte ki.

Fotó: Nagy Attila tű. alezredes