Szabadtéri tüzek napja volt a szerda

2023. augusztus 03. 09:42

Szerdán közel egy időben négy, nagy kiterjedésű szabadtéri tűzhöz kellett vonulnia a tűzoltóknak vármegyénkben.

Tiszatenyő külterületén tíz hektáron égett a tarló, illetve rajta 25 darab szalmabála. Ezt a tüzet a szolnoki és a szarvasi hivatásos, valamint a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók négy vízsugárral fojtották el.

Ezzel egy időben Szolnokon két helyen csaptak fel a lángok. A Tüske és a Motor utcák által határolt területen egyhektárnyi területen lángolt az aljnövényzet, nádas és összehordott szemét. A tűz lakóházakat is veszélyeztetett, de a szolnoki, mezőtúri, kunszentmártoni, szarvasi és ceglédi hivatásos tűzoltóknak köszönhetően nem terjedt tovább, az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral avatkoztak be. 

A megyeszékhely másik pontján, a Tószegi út környékén négy hektár aljnövényzet és facsemetékkel beültetett terület gyulladt ki, ez a tűz egy gazdasági épületet is veszélyeztetett. Szolnokról, Ceglédről és Mezőtúrról érkezett tűzoltók, akik megfékezték a lángokat. A nagy füst miatt egy ideig a rendőrség irányította a forgalmat a Tószegi úton.

Ugyanebben az időben a karcagi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók is dolgoztak Tiszabőn, ahol mintegy két méter magas száraz fű gyulladt ki ötezer négyzetméteren. A tűz a lakóházak felé terjedt, de a tűzoltóknak köszönhetően egyik épületben sem keletkezett kár.

(A képek a tiszatenyői káresemény helyszínén készültek.)

Fotó: Szolnok HTP