Három évtizede Mezőtúr biztonságáért

2024. február 01. 13:23

Két tűzoltó, harminc év, mindez egy helyen, Mezőtúron. Ádám Tibor tűzoltó alezredes és Bán Lajos tűzoltó alezredes pályája sok ponton hasonlóságot mutat. Mostani elismerésüket is egyszerre kapták meg.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szervezetében eltöltött harminc év alkalmából szolgálati jelet adományozott Ádám Tibor tűzoltó alezredesnek, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának; valamint Bán Lajos tűzoltó alezredesnek, a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének. Ebből az alkalomból a kirendeltség is ajándéktárggyal jutalmazta őket, melyeket Liszkai Zoltán tűzoltó ezredes, kirendeltségvezetőtől vehettek át.

Mindkét szakember 2012 óta, vagyis tizenkét éve szolgál beosztásában Mezőtúron. Ádám Tibor kezdő tűzoltóként részt vett 1994-ben a szajoli vonatbaleset kárfelszámolásában. A sportból is kiveszi a részét, úszásban ért el kimagasló eredményeket. Bán Lajostól sem áll távol az aktív életmód, ő a futásban találta meg a kikapcsolódást, heti több alkalommal fut 8-10 kilométeres távokat.

Fotó: Mezőtúr KvK