Current Page aloldal fejlécképe

jasz.katasztrofavedelem.hu közlemények

FŐVÁROSI ÉS MEGYEI IPARBIZTONSÁGI INFORMÁCIÓS KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSA CÍMŰ PROJEKT
2017. október 03.

A projekt célja speciális, a beavatkozásokat és a hatósági ellenőrzéseket egyaránt támogató iparbiztonsági információs központok kialakítása. Az iparbiztonsági feladatok minél magasabb színvonalú ellátása növeli a beavatkozások hatékonyságát, ami az emberi életek megóvása szempontjából kiemelten fontos.

Már csak pár nap és itt a fűtési szezon – még nem késő ellenőriztetni a fűtőeszközét!
2017. szeptember 25.

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

A katasztrófavédelem ápolja hősei emlékét
2017. augusztus 09.

A tegnapi napon volt tizenegy éve annak, hogy a műegyetemi tűzben három tűzoltó meghalt. A tragédiában érintett családok évekkel ezelőtt azt kérték a katasztrófavédelemtől, hogy ne szervezzen augusztus 8-ára látványos megemlékezést, mert nem szeretnék, ha évenkénti megemlékezéssel újra és újra feltépnék a veszteség okozta sebeiket. Ezt a kérésüket hétfőn ismételten megerősítették.

A Turisztikai Központban járt a Katasztrófavédelem
2017. július 27.

A táborozó gyermekek játékos feladatokon, valamint elméleti oktatáson keresztül ismerkedhettek meg a tűzoltás alapismereteivel.

Ne üzemeltesse egyszerre a konyhai páraelszívót és a fürdőszobai vízmelegítőt!
2017. március 09.

Bejelzett a szén-monoxid-mérő berendezés egy kisújszállási lakásban március 6-án este. A mérőműszer a fürdőszobában jelzett, ahol kéménybe kötött gázüzemű átfolyós vízmelegítő üzemelt. A lakókat a mentők is megvizsgálták, mérgezésre utaló tüneteket nem találtak.

Ne égess!
2017. február 27.

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot. Ne tegyék!

Otthonunk biztonsága rajtunk (is) múlik
2016. november 21.

Kazántüzek miatt egyre többször kellett beavatkozniuk megyénk tűzoltóinak. Az utóbbi napokban négy olyan eset is előfordult, amikor nem megfelelő tárolás vagy használat miatt keletkezett tűz. Jászkiséren, Tiszaigaron, Jászladányban és Tiszafüreden is gondot okoztak a kazánok, több helyen a kazán közvetlen közelében tárolt gyúlékony anyag kapott lángra. A hasonló helyzetek elkerülése végett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság néhány tanáccsal hívja fel a figyelmet a körültekintő üzemeltetésre!

Téli felkészülés
2016. november 17.

Hogy elkerüljük a képen látható szituációkat... A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elvégezte a téli időszakot megelőző felkészülési feladatokat. Ez egyfelől a nyilvántartások pontosítását, másfelől olyan gyakorlatokat jelent, amelyek során az állomány felkészült a rendkívüli helyzetek kihívásaira.

Méltón emlékezzünk meg elhunyt szeretteinkről!
2016. október 27.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, november elseje előtt, folyamatosan ellenőrzik a temetők tűzbiztonságát a kirendeltségek hatósági munkatársai. Általános tapasztalat szerint a sírhelyek rendezettek, az elszáradt sírcsokrok, koszorúk gyűjtése, elszállítása megoldott, az éghető hulladék szabályos tárolására nagy figyelmet fordítanak a gondnokok és a temetők látogatói is. Szolnokon és környékén huszonöt település több mint harminc temetőjét keresik fel a katasztrófavédők, ugyanígy a jászberényi, mezőtúri és karcagi kirendeltségek is ellenőrzik a sírkerteket október 27-ig.

Katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlat
2016. szeptember 27.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös gyakorlatot tart a társzervekkel, a gyakorlatba a rendőrség, a mentőszolgálat, a Vöröskereszt, és a polgárőrség mellett önkormányzati tűzotlóságok és önkéntes mentőcsoportok is bekapcsolódnak.

SEVESO III. bevezetése - szakmai napokra invitál a katasztrófavédelem
2016. június 01.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség Veszélyes Üzemek Főosztálya a SEVESO III. Irányelv hazai jogrendbe ültetésével kapcsolatosan szakmai napokat szervez „SEVESO III. 2016” címmel.

Nyitott laktanyákkal várjuk a gyermekeket a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából
2016. május 25.

A Területi Tűzmegelőzési Bizottság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság immár harmadik alkalommal szervezi meg a Nyitott laktanyák elnevezésű programot. A katasztrófavédelem iránt érdeklődőket 2016. május 29-én várjuk összesen tizenhat laktanyában.