Két melléképület égett le

2020. április 01. 10:20

Tegnap összesen nyolc tűzeset adott munkát a tűzoltóknak: kétszer épületekhez, hatszor pedig szabad területre kellett vonulni. Az egyik tűz során több épület is megrongálódott.

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres, különálló melléképület tetőszerkezete tegnap délelőtt Öcsödön, az Arany János soron. A lángok az épület deszkából készült födémszerkezetére is átterjedtek, ugyanakkor a bent tárolt tüzelőanyagot nem érintették. Mindez a kunszentmártoni hivatásos tűzoltóknak volt köszönhető, akik kéziszerszámokkal, két vízsugárral, dugólétráról avatkoztak be és elvégezték az utómunkálatokat. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Flexelés során keletkezett szikráktól gyulladt ki egy ötven négyzetméter alapterületű melléképület tegnap délután Törökszentmiklóson, a Bocskai úton. Az épületben egy segédmotoros kerékpárt illetve egyéb berendezéseket tároltak, amelyek megsemmisültek. A tűz átterjedt egy szomszédos ingatlanon lévő házra, valamint az égő épülettel azonos portán található másik melléképületre is. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

A tegnapi nap folyamán hat szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat: két-két alkalommal Szolnokon és Karcagon, egy-egy esetben pedig Abádszalókon és Tiszabőn volt szükség beavatkozásra. Anyagi kár egyik esetben sem keletkezett, a leégett területek nagysága száz négyzetméter és hat hektár között volt.

Fotó: Kunszentmárton HTP