Vízügyi és vízvédelmi információk

A vízügyi hatósági jogkört 2014. szeptember 10-től a katasztrófavédelem látja el.

Minden információ elérhető itt: www.vkj.hu

Tájékoztatás a vízkészlet-járulék bevallás technikai változásairól itt.

FIGYELEM: A vízkészlet-járulék befizetésére vonatkozó bankszámlaszám 2017. január 1-jétől MEGVÁLTOZOTT!

(A befizetés átutalással is teljesíthető.) Az új számlaszám:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 10045002-01040016-00000000

A vízügyi igazgatási és a vízügyi, valamint a vízvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 223/2014. (IX. 4.) kormányrendeletben foglaltak szerint a vízügyi hatósági feladatokat 2014. szeptember 10-től a katasztrófavédelem látja el. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábbi önálló szervezeti egységének, az Országos Vízügyi Hatóságnak a jogutódja ettől kezdve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Vízvédelmi hatósági és szakhatósági ügyekben az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség jogutóda a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A feladatok átvétele szeptember 10-től folyamatosan történik meg, a hatósági ügyek lebonyolítása ettől függetlenül zökkenőmentesen zajlik. Az ügyintézés menete nem változik és a határidők sem módosulnak.

Székhelye: 5000 Szolnok, József Attila út 14.

Postacím: 5000 Szolnok, Pf.: 110

E-mail cím: wnfm.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh

 

Ügyfélfogadás:

Vízügyi és vízvédelmi hatósági ügyekben előzetes időpont-egyeztetést követően az ügyfelek az alábbi időpontokban fordulhatnak kérdéseikkel személyesen a hatósághoz, illetve tekinthetnek be az eljárás során keletkezett iratokba:

Hétfő, szerda: 9:00-12:00; 14:00-16:00;

Péntek: 9:00-12:00

  • Ügyintézés helye: 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4.

Telefon: +36-56/501-900

  • Ügyiratok átadásának-átvételének helye: 5000 Szolnok, József Attila út 14.

Telefon: +36-56/510-040

 

A vízvédelmi/vízügyi hatósági és szakhatósági hatáskörök gyakorlása tekintetében a jogutódlás a következőképpen valósul meg:

jogelődjogutód
Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség/ Közép-Tisza-vidéki Vízügyi HatóságJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Illetékességi szabályok a 223/2014. (IX. 4.) kormányrendelet 2. melléklete szerint érvényesek:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

  1. Jász-Nagykun-Szolnok megye – kivéve Jászágó, Jászárokszállás, Jászdózsa, Nagyiván közigazgatási területét, továbbá Jászberény közigazgatási területének az  Ágói patak és a  Tarna patak bal partjára eső részét, Karcag közigazgatási területének a Német-ér és a Hortobágy-Berettyó bal oldalára eső részét, Kunmadaras közigazgatási területének a keleti részét, Tiszafüred közigazgatási területének a 33. sz. közúttól északra, a karcagi közúttól és a Tiszafüredi öntöző főcsatornától keletre eső részét, Tiszaigar közigazgatási területének a Tiszafüredi öntöző főcsatornától keletre eső részét, Tiszaörs közigazgatási területének északkeleti részét, Túrkeve közigazgatási területének a Hortobágy-Berettyó bal partjára eső részét, Mezőtúr közigazgatási területének a Hortobágy-Berettyó, valamint a Hármas-Körös bal partjára eső részeit, Öcsöd közigazgatási területének a Hármas-Körös bal partjára eső részét, Kunszentmárton és Szelevény közigazgatási területének a Hármas-Körös bal partjára eső részét, valamint Tiszasas közigazgatási területének a Tisza jobb partjára eső részét.
  2. Heves megyéből Átány, Erdőtelek, Heves, Hevesvezekény, Kisköre, Pély, Tarnaszentmiklós, Tenk, Tiszanána közigazgatási területe, továbbá Kömlő közigazgatási területének a Csincsa belvízcsatorna jobb partjára eső része, Poroszló közigazgatási területének a Kiskörei-tározó területére eső része, Sarud és Újlőrincfalva közigazgatási területének a Laskó patak és a Csincsa belvízcsatorna jobb partjára eső része, valamint a Kiskörei-tározó területére eső része.
  3. Békés megyéből Ecsegfalva közigazgatási területének a Hortobágy-Berettyó jobb partjára eső része.
  4. Csongrád megyéből Csongrád város közigazgatási területének a Tisza bal partjára eső része, Szentes-Magyartés közigazgatási területének a Hármas-Körös jobb partjára eső része.
  5. Bács-Kiskun megyéből Lakitelek, Szentkirály (Lászlófalva), Tiszakécske közigazgatási területe, Tiszaug közigazgatási területének a Tisza bal partjára eső része.
  6. Pest megyéből Abony, Albertirsa, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dánszentmiklós, Jászkarajenő, Kocsér, Kőröstetétlen, Mikebuda, Nagykőrös, Nyársapát, Pilis, Tápiószőlős, Törtel, Újszilvás közigazgatási területe.
  7. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből Tiszavalk és Tiszabábolna közigazgatási területének a Kiskörei-tározó területére eső része.
Katasztrófavédelem

Az átadás-átvétel során a 2014. szeptember 8. és 2014. szeptember 12. közötti időszak a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (3) bekezdés g) pontja szerinti üzemzavarnak minősül és az ügyintézési határidőbe nem számít bele.

Az ügyintézéssel kapcsolatos bankszámlaszámok 2014. szeptember 10. után itt érhetőek el.

Esetlegesen felmerülő kérdéseiket az +36-56/510-040-es telefonszámon, illetve a wnfm.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh címen várjuk.

Az ügyintézéssel kapcsolatos esetleges átmenti fennakadások miatt szíves türelmüket kérjük, megértésüket köszönjük!