Kisebb tüzek és balesetek a hét közepén

2020. szeptember 17. 09:35

Szerdán kisebb tűzesetek és járművekkel összefüggő káresemények történtek megyénkben.

Felrobbant egy feszültségváltó berendezés tegnap hajnalban Mezőtúron, egy Szolnoki úton található villanyoszlop tetején. A helyszínt a város hivatásos tűzoltói biztosították az áramszolgáltató szakembereinek megérkezéséig.

Egy négy négyzetméteres épületben keletkezett tűz tegnap délelőtt Szolnok és Rákóczifalva között, az ószandai területen. Az ingatlanban biztosítékok voltak, amelyek egy gazdasági társaság elektromos hálózatát vezérelték. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy porral oltóval megfékezték a lángokat, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek.

Üzemanyag szivárgott egy parkoló autóból tegnap délután Szolnokon, az Aranyi Sándor úton. A problémát az okozta, hogy a teletankolt gépkocsi az üzemanyag-betöltő nyílás oldala felé lejtve parkolt, így onnan szivárgott az üzemanyag. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a kifolyt üzemanyagot felitatták, közben pedig kiérkezett a tulajdonos, aki vízszintes talajra parkolt, így a probléma megszűnt.

Mintegy száz négyzetméternyi területen égett az aljnövényzet tegnap délután a szolnoki Gólya utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Összehordott kommunális hulladék füstölt tegnap délután Törökszentmiklóson, a Dankó Pista utca mögötti közterületen. A település önkormányzati tűzoltói kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát.

Összeütközött egy paradicsomot és egy napraforgó olajat szállító teherautó tegnap délután a 4-es számú főúton, Szolnoknál. Utóbbi járműből szivárgott a rakomány. A balesetben érintett volt egy kamion is, amely faládákkal volt megrakva. A szolnoki hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a gépjárművek áramtalanítására vagy egyéb beavatkozásra nem volt szükség. 

Fotó: JNSZ MKI - archív