Beavatkozások a hosszúhétvégén

2021. április 06. 15:07

Számos tűzeset, műszaki mentés és egyéb káreset adott munkát a megye tűzoltóinak a négynapos hosszú hétvége során.

Melléképület égett Szolnokon, a Halsütő utcában péntek délután. A tűzesethez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Gázszivárgást észleltek Karcagon, a Kuthen utcában pénteken, az esti órákban. A karcagi hivatásos tűzoltók ötven méter sugarú körben ürítették ki a területet, amely hét ingatlan tíz lakóját érintette. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató szakemberei is, akik elszorították a vezetéket, így a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Szén-monoxid szivárgás történt Karcagon, a Kuthen utcába péntek délután. Az ingatlan fürdőszobájában jelzett a készülék. Az esethez a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak, akik átszellőztették ez épületet. A helyszínre kiérkezett a gázszolgáltató szakembere is, aki kizárta a hibás készüléket a használatból. Az ingatlan lakói szerencsére rosszullétre nem panaszkodtak.

Kigyulladt egy gáztűzhely Jászapátiban, a Szőlő utcában. A tűzesethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik kihozták a tűzhelyet az épületből, eloltották annak sütőterét, majd leválasztották róla gázpalackot és átszellőztették az épületet.

Kémény égett egy Jászkiséri családi házban, a Gödör utcában, vasárnap este. A káreseményhez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók, és a jászberényi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megbontották a lakóház födémjét és egy vízsugár segítségével szüntették meg a gerendák izzását. Az ingatlanban nyolc fő lakik, akik otthonukban maradhattak.

Kigyulladt egy családi ház és a hozzá tartozó melléképületek, valamint az ingatlan udvarán tárolt használati tárgyak hétfőn, az esti órákban, Szajolban, a Gólya úton. A tűz mintegy 400 négyzetméteren égett, ahová a szolnoki, a ceglédi és a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik összesen hét vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A beavatkozás során az állomány két gázpalackot hozott ki az épületből, továbbá egy harmadik palack a hő hatására felrobbant. A helyszínre kiéreztek a mentők, a rendőrség és a közmű szolgáltatók szakemberei is. A beavatkozás idejére a környező ingatlanokat ideiglenesen 14 főnek kellett elhagynia, illetve a kigyulladt lakóházban élő 3 főt átmenetileg a rokonok fogják elszállásolni.

Három személyautó ütközött össze Tiszafüreden, a Húszöles út és a Könyök utca kereszteződésénél hétfő délután. Az esethez a tiszafüredi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanítottak két gépkocsit. 

Tűz ütött ki egy lakóház udvarán álló melléképületben, Jászkiséren, a Silye Sámuel utcában hétfő hajnalban. Teljes terjedelmében égett a csaknem huszonöt négyzetméter alapterületű építmény, amelyben egy gázpalack is felrobbant. A helyi önkormányzati tűzoltók fojtották el a lángokat egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Fotó: Tiszafüred HTP, Szolnok HTP