Egész hétvégén tartott a viharkárok felszámolása

2021. július 12. 10:28

Jász-Nagykun-Szolnok megyére is elemi erővel csapott le a vihar péntek éjszaka. A jelentős mennyiségű eső és a nagy erejű szél miatt hétfő reggelig 23 településről több mint 170 bejelentés érkezett a megyei műveletirányításra. Szerencsére csak az esetszám volt nagy, komoly kár és személyi sérülés nem történt.

Leggyakrabban kidőlt fák és meghasadt faágak eltávolításához, illetve elöntött pincék kiszivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét. Több helyen megrongálódtak az elektromos, illetve a távközlési kábelek. Jellemzően fák, faágak dőltek kerítésre és épületre, ugyanakkor lakhatatlanná egy ingatlan sem vált. Szolnokon több kéményt bontott meg az erős szél, Tiszaföldváron egy műhely teteje rongálódott meg, Mezőtúr-Pusztabánréve térségében pedig vasúti sínekre dőlt egy fa.

A vihar a Szolnoki és a Mezőtúri Járásban tarolt leginkább: Szolnokról 86, Mezőtúrról 25, Tiszaföldvárról pedig 12 bejelentés érkezett hétfő reggelig. A káresemények felszámolásában a hivatásos egységek mellett a kisújszállási, törökszentmiklósi, kunhegyesi és tiszaföldvári önkormányzati, valamint a túrkevei és a szolnoki önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Fotó: Szolnok HTP, Kunszentmárton HTP, Kisújszállás ÖTP